برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از آنکه محمود احمدینژاد به طور مستقیم و برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، وزرای پیشنهادی را از طریق رسانه ملی به مردم معرفی کرد، این حرکت را به نفع تعامل دولت و مجلس ندانستند و این امر را موجب نادیده گرفتن حق نمایندگان عنوان کردند.
به گزارش رجانیوز، پس از گفتوگوی تلویزیونی
رئیس جمهور در این گفتوگوی تلویزیونی در خصوص هر یک از وزرای پیشنهادی توضیح داد و علت انتخاب آنها را بیان کرد. وی همچنین در خصوص وزرای سابق و اینکه چرا از کابینه جدا خواهند شد نیز جداگانه توضیح داد. این اقدام که از سوی افکار عمومی بهعنوان نشانه دیگری از صداقت احمدینژاد در قبال آنان تعبیر شد، با واکنش منفی برخی نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه در این میان، نقش مجلس را نادیده گرفته شده است، مواجه شد.
مهدی سنایی دبیر کل فراکسیون اقتدار مجلس (فراکسیون نزدیک به لاریجانی) با بیان اینکه معرفی وزیران از تلویزیون به نفع تعامل دولت و مجلس نخواهد بود، ادعای نادیده گرفته شدن نقش مهم نمایندگان از سوی رئیسجمهور را مطرح کرد.
این نماینده، معرفی وزیران پیشنهادی از طریق تلویزیون را منفی ارزیابی کرد و با تهدید تلویحی رئیسجمهور اذعان کرد با اینکه حرکت احمدینژاد برای معرفی وزیران از تلویزیون کار تازهای بود اما این مسئله به نفع تعامل دولت و مجلس نخواهد بود.
سنایی البته توضیح نداد که منظور وی از "نفع تعاملات بین مجلس و دولت" چیست اما گفت احمدینژاد وقتی اعلام می کند که به مجلس توجه ویژه ای دارد، پس باید در عمل هم آن را نشان دهد.
نقش نمایندگان در مجلس بررسی سوابق و توانایی وزرای پیشنهادی برای تصدی پست وزارتخانه و در نهایت رأی مثبت یا منفی دادن به یک وزیر پیشنهادی است، انتخاب وزرا و همچنین معرفی آنها به مردم نیز طبق قانون اساسی از اختیارات رئیسجمهور است که وی در چارچوب همین قانون به آن عمل کرده است، از اینرو، هشدار به اینکه رئیس جمهور نقش نمایندگان را نادیده گرفته نه تنها غیر منطقی به نظر می رسد بلکه تداعی کننده درخواست برخی روابط سیاسی ناسالم است.
سنایی در بخش دیگری از اظهاراتش نیز وزرای پیشنهادی رئیسجمهور را به 3 دسته تقسیم کرد. دسته اول کسانی که قطعاً رأی خواهند آورد، دسته دوم کسانی که به هیچ عنوان رأی نخواهند آورد و دسته سوم کسانی که رأی آوردن آنها منوط به رسیدگی در کمیسیون تخصصی است.
همچنین علی مطهری کابینه دولت دهم را در حالی که هنوز تشکیل نشده، ضعیف توصیف کرد و گفت این کابینه متناسب با توانایی های کشور نیست.
وی همچنین احمدینژاد را به خودرأیی متهم کرد و افزود: همگرایی مورد نظر رئیسجمهور به معنای مطیع بودن و تسلیم محض در مقابل نظرات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وی است، درحالی که معنای درست همگرایی کابینه آن است که وزیران و رئیسجمهور نسبت به سیاستهای کلی نظام مندرج در قانون اساسی، سند چشمانداز و قوانین توسعه 5 ساله و همچنین نسبت به مصوبات شوراهای عالی مانند شوراهای عالی اقتصاد، انقلاب فرهنگی و امنیت ملی همگرا و هماهنگ باشند.
با نزدیک شدن به جلسه رأی اعتماد وزرای پیشنهادی، حجم انتقادات با خاستگاههای مختلف اعم از دلسوزانه و با نیت اصلاح تا برخی اغراض شخصی و گروهی نیز افزایش یافته است.