آیین گشایش شانزدهمین بازیهای آسیایی در حالی در شهر گوانگجوی چین برگزار شد که بار دیگر شاهد تحریف تاریخ بودیم.
به گزارش فارس ، جشن و مراسم افتتاحیه شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی در گوانگجو در حالی از ساعاتی پیش در جزیره هایزینشا شهر گوانگجو به صورت رسمی آغاز شد که نورپردازی خاصی در محل برگزاری این مراسم مشاهده میشد.
در ادامه مراسم کشتیهایی که نماد کشورهای شرکت کننده بودند تا درهای ورودی ورزشگاه آمدند و ورزشکاران را برای رفتن رژه پیاده کردند که در این بین کشتی که نماد کشور ایران داشت با نشان میدان آزادی، برج میلاد، مسجد امام اصفهان و تخت جمشید توجه حاضران را به خود جلب کرد. این درحالی بود که ساختمانهای اطراف با نورهای خاصی که جلوه قابل توجهی به میدان میدادند، روشن شده بودند.
حدود 25 هزار نفر از نزدیک شاهد برگزاری این مراسم بودند که با در دست داشتن پرچمهای یکرنگ نمای خاصی را ایجاد کردند.
کشتی نمادها از روی 12 پل احداث شده در گوانگجو عبور کردند. در توقف کشتیها ایستگاه اول زوتوزوی بود که این ایستگاه به دلیل موقعیت جغرافیایی به عنوان نماد اقتصاد و فرهنگ چین معروف است و آخرین پل ارتباطی میان چین در جنوب آسیا است.
بزرگترین صادارات گوانگجو چای است که به همین دلیل در مراسم افتتاحیه مراسم سنتی موزون سرو چای برگزار شد.
در ایستگاه دوم به نام ژیدی کشتیهای نمادین کشورها با عنوان پیوند جهانی فرهنگ شهر گوانگجو با سایر نقاط چین و جهان رد شدند.
در یکی دیگر از ایستگاه ها 12 کودک نقاشی میکردند که نشان دهنده پیوند هنر، ورزش و آموزش فعالیت اجتماعی به ورزشکاران است.
در ایستگاه داشاتو 12 نفر با گلهای رنگارنگ از کشتی نمادهای کشورها استقبال کردند. در ایستگاه شین گا کشتیهای کشورها توسط نماد اژدها مورد استقبال قرار گرفتند.
ژاگروگ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک و سایر مسئولان کشورهای مختلف در بین تشویق بیامان حاضران در ورزشگاه وارد محل برگزاری مراسم شدند و پس از آن در حالی که همگان ایستاده بودند سرود شورای المپیک آسیا پخش شد.
در ادامه نورافشانیها آغاز شد، نظم خاصی در اجرای مراسم برقرار بود. قدرت و نظم نورافشانیها به قدری بود که در یک لحظه تمام شهر روشن شد. در هنگام اجرای این مراسم 4 برج که در روبروی جایگاه تعبیه شده بود روشن شدند و مانند بادبان کشتیهای قدیمی 4 پرچم که آرم بازیها بر آنها حک شده بود برافراشته شد.
پس از اجرای ارکستر سمفونیک و پخش سرود ملی کشور چین، نورپردازی بر بادبانهای تعبیه شده آغاز شد و در این بین کودکی که در هوا معلق بود، پایین آمد.
فوارههای آب که به دلیل مقدس بودن رودخانه پیرل برای چینیها با نمادهای فرشته همراه بودند باز شدند تا برنامههایی که مرتبط با افسانههای این رودخانه است آغاز شود. بر روی دکلهای کشتی تصویرهای مختلف پخش شد و دو نفر با اسب سفید و پرچم بزرگ سفید از مقابل جایگاه عبور کردند.
به عقیده بسیاری از حاضران در ورزشگاه مراسم شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی گوانگجو بسیار بهتر و جذابتر از المپیک پکن بود.
مسئولان برگزار کننده به افرادی که قصد ورود به ورزشگاه را داشتند، بستههایی دادند که حاوی پرچمهای مختلف بود و مجری برنامه در هر قسمت از آنها میخواست تا یکی از آنها را بلند کنند.
کشتی بزرگی وارد محوطه اجرای برنامه شد و به گونهای درست شده بود که گویی در طوفان قرار دارد. این قسمت از برنامه برگرفته از افسانهها چینی بود. در افسانه چینیها آمده است که کشتی درگیر امواج میشود و بعد زنهای ملوانها از ساحل برای آنها فانوس میفرستند تا بتوانند راه را پیدا کنند.
در ادامه برنامه هنگامی که فانوسها به ملوانها رسید تمام رودخانه پیرل روشن شد و جلوه خاصی بر شهر داد.
برخی از برگزار کنندگان مراسم افتتاحیه حرکاتی ترکیبی از ژیمناستیک و شیرجه را به نمایش گذاشتند و پس از بالا رفتن با دارحلقه به صورت شیرجه وارد آب میشدند. پیش از آغاز این حرکت هم حرکاتی با چند جتاسکی در ورزشگاه انجام شد.
همچنین برگزاری مراسم متنوع و سنتی از دیگر برنامههایی بود که مسئولان برای این مراسم درنظر گرفته بودند تا مشعل شانزدهمین دوره بازیها روشن شود.
در جریان این برنامه و در اقدامی عجیب نام خلیج فارس با نام مجعول خلیج ع ر ب ی نشان داده شد.
این درحالی است که مؤسسات علمی و جغرافیایی دنیا این خلیج را به نام خلیج فارس میشناسند، اما گاهی برخی کشورها با خواندن این خلیج به نام مجعول ع ر ب ی درصدد تحریف این موضوع هستند.
در پی نشان دادن نام خلیج فارس به اسم مجعول خلیج ع ر ب ی در مراسم افتتاحیه بازی های آسیایی گوانگجو، تمامی مسئولان ورزشی ایران حاضر در ورزشگاه این مراسم را به نشانه اعتراض ترک کردند، اما در ادامه به ورزشگاه بازگشتند.
تدابیر امنیتی بالایی در شهر گوانگجو، میزبان اصلی بازیها حاکم است و نظارت و بازرسی در تمامی مبادی ورودی و خروجی شهر برقرار شده است. همچنین به هر یک از اهالی خانوارهایی که به دلیل برگزاری این مراسم مجبور به ترک خانههای خود شده بودند 50 دلار پرداخت شده است.
این مراسم در حالی ادامه پیدا کرد که کاروانهای ورزش کشورهای مختلف از جایگاه عبور کردند. ایران هم با پرچمداری صمد نیکخواهبهرامی، کاپیتان تیم ملی بسکتبال ایران از مقابل جایگاه رژه رفت.
کاروان کشورهای شرکت کننده به ترتیب حروف الفبای لاتین با پرچمها و اعضای کاروان خود در محل برگزاری مراسم رژه رفتند که اولین کشور حاضر در مراسم افغانستان بود و طبق قوانین، چین به عنوان میزبان آخرین کشور در مراسم رژه حضور پیدا کرد.
در پایان رژه تیمها مسئول کمیته برگزاری مسابقات برای دقایقی سخنرانی کرد و پیام ژاگروگ را خواند. پس از آن شیخ احمد آل ثانی، رئیس شورای المپیک آسیا سخنانی را برای حاضرین بیان کرد.
پس از انجام سنخرانیها باز هم نورافشانی از برج گوانگجو و ساختمانهای اطراف آغاز شد که برای حاضران در ورزشگاه جذاب بود.
سرانجام مشعل شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی در مراسمی باشکوه توسط رونگ ژیهانگ، قهرمان سابق فوتبال وارد ورزشگاه شد. وی مشعل را به دنگ یاپینگ، دارنده مدال طلای پینگ پنگ تحویل داد و در ادامه هی چونگ، قهرمان شیرجه مشعل را حمل کرد و آن را زیر مشعل اصلی قرار داد و سپس با انجام مراسم آتشبازی، مشعل اصلی مسابقات در جزیره زیبای هایزینشا شهر گوانگجو روشن شد؛ در روشن شدن مشعل، داستانهای افسانهای چینی نقش ویژهای را ایفا کردند.
این مراسم به طرز زیبا و باشکوهی در حضور حدود 25 هزار نفر که از نزدیک شاهد برگزاری این مراسم بودند.
در پایان این دوره 1322 مدال بین ورزشکاران تقسیم خواهد شد که در بخش مردان در مجموع 807 مدال و در قسمت بانوان 491 مدال طلا، نقره و برنز توزیع خواهد شد. همچنین در بخش مختلط مردان و بانوان 24 مدال توزیع میشود.
کاروان ایران شامل 284 ورزشکار مرد، 86 ورزشکار زن و مجموع 370 ورزشکار در 33 رشته این رقابتها حضور دارد.
کیوبال، تیراندازی، والیبال ساحلی، شیرجه، شنا، والیبال، پینگپنگ، کاراته، دو و میدانی، تیر و کمان، دوچرخهسواری، جودو، هندبال، اسکیت، بسکتبال، تکواندو، قایقرانی دراگونبت در دو بخش مردان و بانوان، قایقرانی آبهای آرام، قایقرانی بادبانی، ژیمناستیک، شمشیربازی، فوتبال، شطرنج، قایقرانی روئینگ، قایقرانی اسلالوم، ووشو، وزنهبرداری، کبدی در دو بخش مردان و بانوان، بوکس و کشتی در دو بخش فرنگی و آزاد رشتههای شرکتکننده کاروان ایران در این دوره از مسابقات هستند.
کاروان ایران در پانزدهمین دوره بازیها در سال 2006 که به میزبانی دوحه برگزار شد، با کسب 11 مدال طلا، 15 مدال نقره و 22 مدال برنز در رده ششم جدول ردهبندی قرار گرفت.