مجلس شورای اسلامی قرائت گزارش 4 شکایت نمایندگان از رئیس جمهور را در حالی پس از ماه ها در دستور جلسه روز چهارشنبه قرار داد که بررسی آن بر خلاف انتظار نمایندگان نتیجه آن مشخص نشد و در معرض رای نمایندگان قرار نگرفت.
به گزارش مهر، هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه پس از مدتها بررسی گزارش 4 شکایت نمایندگان از رئیس جمهور را در دستور کار قرار داد که رسیدگی به این دستور کار با حواشی همراه بود:
پس از خاتمه بررسی طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان بررسی این گزارش در دستور کار قرار گرفت اما نکته جالب این بود که هیچ کدام از اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس برای قرائت این گزارش در صحن حاضر نبودند و محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که اداره جلسه را بر عهده داشت، گفت: اعضای این کمیسیون درگیر جلسه ای هستند. بنابراین مجلس بررسی دستور دیگری را آغاز کرد.
پس از بررسی این دستور علیرضا زاکانی یکی از اعضای کمیسیون اصل 90 در صحن مجلس حاضر شد و مقرر شد این گزارش را قرائت کند.
نکته قابل تامل دیگر تفاوت گزارش قرائت شده از سوی زاکانی با متن گزارش توزیع شده بین نمایندگان و خبرنگاران بود. به این صورت که زاکانی در هنگام قرائت این گزارش چند بار به مشکل برخورد و جملاتی که در گزارش توزیع شده بود توسط وی قرائت نشد و برخی جملات که در گزارش توزیع شده وجود نداشت از سوی وی قرائت شد.
عدم تطبق این دو گزارش تعجب خبرنگاران و نمایندگان مجلس را بر انگیخت و نمایندگان تذکراتی نسبت به آن به هیئت رئیسه مجلس دادند.
در پایان قرائت این گزارش انتظار این بود طبق ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس که گزارش مذکور در همان راستا تهیه شده است، نظر موافق یا مخالف مجلس نسبت به آن اخذ شود در حالیکه باهنر طی توضیحاتی از نمایندگان خواست تا اجازه دهند برای این گزارش رای گیری نشود.
باهنر درباره متن اصلاحی گزارش که از سوی زاکانی قرائت شد، گفت: این گزارش چند ماه پیش تهیه شده و تا زمان قرائت دولت برخی تخلفات را هر چند دیر رفع کرده است بنابراین گزارش مذکور اصلاحیه داشته است و آنچه قرائت شده آخرین گزارشی بوده که به دست ما رسیده است.
وی گفت: البته گزارش اصلاحی هم یک ماه و نیم قبل به دست هیئت رئیسه رسیده است و اگر اشکالی است تقصیر بر عهده هیئت رئیسه مجلس است.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: طبق ماده 233 اگر نظر مجلس تایید گزارش باشد تخلف به قوه قضائیه ارجاع می شود اما چون گزارش کمیسیون اصل 90 بررسی 4 نامه با هم بود در برخی از نامه ها اعلام کردند که به جمع بندی نرسیده اند یا از نمایندگان توضیح خواستند ، البته در 3 - 2 مورد کمیسیون اصل 90 اظهار نظر صریح و روشن داشت، بهتر است با کمیسیون اصل 90 مذاکراتی داشته باشیم تا نامه هایی که به نمایندگان دادند یا پاسخی که از رئیس جمهور خواستند در این کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد و اگر نیاز بود نسبت به آن رای گیری می کنیم. بنابراین الان نمی توانیم تصمیم گیری کنیم. اجازه دهید مصادیق بیاید.
به گزارش مهر به این صورت قرائت گزارش کمیسیون اصل 90 درباره 4 شکایت نمایندگان از رئیس جمهور بدون رای گیری انجام شد.
همچنین متن اصلاحی گزارش کمیسیون پس از قرائت مجددا در مجلس و در بین خبرنگاران توزیع شد.
به گزارش مهر، طبق تبصره ماده 233 مجلس چنانچه نظر مجلس بر تایید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی صلاح ارسال می شود. تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی کنند.
در تبصره 2 این ماده نیز آمده است: در صورتیکه مجلس در مورد رئیس جمهور یا هر یک از وزیران 3 نوبت رای به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.