گروه سیاسی- سفر روسای جمهور کشورهای مختلف دنیا برای شرکت در اجلاس سالانه سازمان ملل متحد چندی است توجه رسانه ها و محافل مختلف سیاسی را به خود جلب کرده است. این اجلاس که در آن برای اولین بار اوباما به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا شرکت می کند، بعد از نامه نگاری های اوباما با ایران و با توجه به حواشی احتمالی سفر دکتر محمود احمدی نژاد اهمیتی دو چندان یافته است.
پنجمین سفر احمدی نژاد به سازمان ملل متحد در حالی انجام می شود که رهبر انقلاب در سال 86 و بعد از سخنرانی رییس جمهور در سازمان ملل و دانشگاه کلمبیا، این سفر را مایه سرافرازی ملت ایران دانسته بودند. ایشان فرموده بودند:«سخنرانی شما در دانشگاه کلمبیا و مسئله ای که در این دانشگاه پیش آمد و همچنین سخنرانی شما در مجمع عمومی سازمان ملل در مجموع مایه سر افرازی ملت ایران شد.»
آن روزها البته برخی در داخل بودند که با لحنی دیگر سخن می گفتند و تصریح می کردند که "ای کاش آقای رئیس جمهور به نیویورک نمیرفتند!" اما آنچه رقم خورد در نهایت اعتراف رسانه های بیگانه را نیز به دنبال داشت. هاآرتص همان زمان نوشت:«اسرائیل بزرگترین خسارت را از سفر احمدی نژاد دید... برای ماه ها، اسرائیل تلاش زیادی کرد تا از آنچه در نیویورک اتفاق افتاد، جلوگیری کند اما احمدی نژاد توانست نشان دهد که ایران در برابر جهان نیست بلکه ایران علیه اسرائیل است.» لس آنجلس تایمز هم تصریح کرد:«می توان با اطمینان اعلام کرد که احمدی نژاد با پیروزی آمریکا را ترک کرد.» فاکس نیوز دیگر رسانه ای بود که نتوانست ناراحتی خود را از سفر محمود احمدی نژاد پنهان کند: «وضع پیش آمده درباره احمدی نژاد ناامید کننده است.»
پیامدهای حضور احمدی نژاد در سازمان ملل و اجلاس های جهانی آن قدر برای اسرائیل و برخی کشورهای هم پیمان آمریکا سنگین بود که هر بار به شیوه درصدد تحت الشعاع قرار دادن این حضور برآمدند. شاید آخرین مورد آن اجلاس ژنو بود که چند کشور محدود با ترک سالن اعتراض خود را نسبت به سخنان احمدی نژاد نشان دادند و چند نژادپرست هم درصدد بر هم زدن سخنرانی رییس جمهور ایران برآمدند.
مسئله ای که در این میان هر بار رخ می نمود نوعی همصدایی میان برخی جریانات داخلی با مخالفان بین المللی ایران اسلامی بود. به گونه ای که مثلا در همان سفر تاریخی رئیس جمهور به سازمان ملل برخی همراه علی افشاری و تنی چند از اعضای دفتر تحکیم وحدت طیف علامه و با استمداد از صهیونیست ها و بازماندگان گروهک منافقین درصدد برپایی راهپیمایی و راه اندازی تجمعات اعتراض آمیز در واکنش به حضور محمود احمدی نژاد در نیویورک برآمدند. در عین حال افرادی چون اکبر گنجی نیز در نامه به بان کی مون خواستار اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران نه به خاطر فعالیت های هسته ای که به خاطر آنچه نقض حقوق بشر می نامیدند، شدند.
اما این بار نیز به نظر نوعی هم نوایی برخی جریانات داخلی با بیگانگان وجود دارد. از یک سو برخی چون صادق زیباکلام این سفر را صرفا سفری تبلیغاتی نامیده اند که مخاطبان آن نه سران و رهبران کشورهای غربی و نه مردم اروپا و امریکا و نه ژاپنی ها یا هندی ها که در وهله اول طرفداران محمود احمدی نژاد در ایران و در مرتبه بعدی مسلمانان و محرومان غیرمسلمان هستند. از سوی دیگر هم اتفاقات بعد از انتخابات ریاست جمهوری برخی از همان جریانات خارج نشین را مصمم کرده است تا بار دیگر اما این بار تحت عنوان هویت موهومی به نام جنبش سبز در نیویورک برای اعتراض و هیاهو حاضر شوند.
این تلاش ها در حالی است که گفته می شود از سوی موساد و برخی دولت ها نیز برنامه ریزی هایی صورت پذیرفته است. در آغاز فضاسازی ها علیه ایران دو کامیون که بیلبوردهایی با عکس هایی از احمدی نژاد و اغتشاشات بر روی آنها نصب شده است، در خیابان های اطراف سازمان ملل
به نظر می رسد اما این بار نیز مثل گذشته فضاسازی ها در حاشیه حضور احمدی نژاد در سازمان ملل و سخنان او گم شود. علاوه بر اینکه این بار احتمال رویارویی محمود احمدی نژاد با اوباما هم وجود دارد و حداقل اینکه انتظار می رود اوباما هنگام سخنرانی دکتر محمود احمدی نژاد در محل اجلاس حضور داشته باشد.
سخنرانی احمدی نژاد مطابق برنامه ساعت 2 بامداد روز پنج شنبه انجام خواهد شد و از آن ساعت به بعد است که فضای رسانه ای باید مترصد اخباری جدید و احتمالا دامنه دار باشد.
دکتر محمود احمدینژاد رییسجمهور کشورمان بامداد روز پنجشنبه به وقت تهران در شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی و تاکید کرد که ساختار سازمان ملل متحد باید اصلاح و تبدیل به سازمانی کارآمد و مردمی شود.
به گزارش رجانیوز، رییسجمهور همچنین در سخنان خود با اشاره به ضرورت تغییر در مناسبات جهانی، اظهارداشت: ما از تغییرات واقعی و انسانی استقبال و از ایجاد اصلاحات بنیادین در عرصه جهانی حمایت میکنیم و تاکید میکنیم که تنها راه نجات بشریت بازگشت به توحید و توجه به عدالت است.
رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه ادامه وضع موجود حاکم درجهان ممکن نیست، گفت: دوران تحمیل سرمایهداری و سلایق یک گروه و چند کشور معدود بر کل جهان و دوران امپراطوری و تحقیر ملتها به پایان رسیده است.
رییسجمهور ادامه داد: دیگر قابل قبول نیست که شورای امنیت و سازمان ملل به جای اینکه نمایندهی تمام ملتها باشند و تصمیمگیری در آن بر اساس مردمیترین و دموکراسیترین شیوهها باشد تحت سلطهی چند کشور باشد.
احمدینژاد با بیان اینکه ایجاد تحول اساسی در وضعیت کنونی غیرقابل اجتناب است، گفت: ما خواهان برپایی یک نظام نوین در عرصهی جهانی هستیم و این تغییر و تحول باید در حیطهی نظری و هم در حیطهی عملی و در ساختارها و روشها به صورت اساسی و بنیادین صورت بگیرد و ممکن نیست که با مبانی فکری موجود جامعهی بشری را به پیش برد.
وی با بیان اینکه اندیشهی سرمایهداری و لیبرالیستی انسانها را از اخلاق جدا میکند و عامل جنگها، فقرها و بدبختیهاست، گفت: ساختاری که بعد از جنگ جهانی دوم در عرصهی بینالمللی به وجود آمد ساختاری بود برآمده از سلطه بر جهان که در واقع نمیتواند تامینکنندهی امنیت باشد و حاکمانی که قلب آنها از عشق به انسانها نمیتپد نمیتوانند صلح و دوستی را به جامعهی بشری هدیه کنند.
احمدینژاد گفت: حل مشکلات جهان و برپایی عدالت و صلح جز با عزم عمومی و همراهی تمامی ملتها و دولتها غیرممکن است. دوران قطببندی ناشی از نظام سلطه و حکومت چند دولت معدود بر کل جهان به پایان رسیده است.
رییسجمهور همچنین به اهمیت اصلاح ساختار شورای امنیت و سلب امتیاز ویژهی حق وتو برخی از کشورها اشاره کرد و گفت: باید حقوق مردم فلسطین فوری و کامل اعطا شود و رفراندوم آزاد در این سرزمین برگزار شود و زمینهی ایجاد یک زندگی مسالمتآمیز مسلمانان، مسیحیان و یهودیان در این منطقه فراهم شود.
وی گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مردمیترین حکومتهای مترقی جهان آماده است ظرفیتهای فرهنگی و سیاسی خود را بر پایهی راهحلهای انسانی جهت حل مشکلات کنونی بشر بکار بگیرد و نقشی فعال در این عرصه داشته باشد.
متن کامل سخنان رئیس جمهور کشورمان در شصتوچهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلوه و السلام علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه
طی چهار سال گذشته از چالش های اصلی پیش روی جهان، علل و عوامل ریشه ای بروز و پایداری آنان و ضرورت بازنگری در اندیشه و عمل صاحبان قدرت و همچنین نیاز به سازوکارهای جدید با شما سخن گفتم.
از دو جریان متقابل که یکی بر اساس ترجیح منافع مادی خود بر دیگران، با توسعه نابرابری و ستم، فقر و محرومیت، تحقیر انسانها، تجاوز و اشغالگری و فریبکاری، به دنبال تسلط بر جهان و تحمیل اراده خود بر ملتهاست و در نتیجه ناامیدی و آینده ای تاریک را در برابر بشریت ترسیم می نماید و دیگری که با ایمان به خدای یگانه و در پیروی از تعلیمات انبیاء الهی، با احترام به کرامت انسانها و با عشق به نوع بشر، در صدد برپایی جهانی سرشار از امنیت، آزادی، رفاه و صلح پایدار مبتنی بر عدالت و معنویت برای همگان است. جریانی که به تک تک انسانها و ملت ها و فرهنگ های ارزشمند بومی، ملی و انسانی احترام می گذارد، خواستار نفی تبعیض از جهان و برابری همه در برابر قانون مبتنی بر عدالت در استفاده از امکانات، فرصتهای علم آموزی، کمال انسانی و پیشرفت است و آینده ای امیدبخش را ترسیم می کند. از ضرورت تغییر بنیادین در نوع نگاه به جهان و انسان و لزوم برپایی نظامات عادلانه و انسانی جدید برای ساختن فردایی روشن سخن گفتم.
دوستان و همکاران؛
امروز و در ادامه، درباره ابعاد تحول و تغییراتی که باید به وجود آید نکاتی را به عرض شما خواهم رساند.
نکته اول؛
بسیار روشن است که ادامه وضع موجود حاکم بر جهان ممکن نیست. شرایط یک جانبه و نامطلوب فعلی، بر خلاف فطرت انسان و در نقطه مقابل هدف از خلقت جهان و انسان است.
دیگر نمی شود با ایجاد دارایی های کاذب کاغذی، معادل دهها هزار میلیارد دلار ثروت غیرواقعی را به اقتصاد جهان تزریق کرد و با ایجاد کسری بودجه های شدید؛ تورم و مشکلات اقتصادی و اجتماعی را به دیگران منتقل کرده و ثروت دیگران را به اقتصاد برخی دولتهای خاص منتقل نمود.
ماشین اقتصاد سرمایه داری لجام گسیخته با تنظیمات ناعادلانه به پایان راه رسیده و از کار افتاده است و این معادله یک سویه قابل دوام نیست.
دوران تحمیل اندیشه سرمایه داریِ بی عاطفه و تحمیل سلیقه و علاقه یک گروه خاص بر جامعه جهانی،توسعه سلطه بر جهان به نام جهانی سازی و عصرِ برپایی امپراطوریها به پایان رسیده است. دوران تحقیر ملتها و اعمال سیاستهای دوگانه و معیارهای چندگانه سپری شده است.
این که تحقق نتایج دلخواه برخی دولت ها، تنها ملاک بود و نبودِ آزادی و دموکراسی باشد و تحت لوای آزادی، زشت ترین روش های فریب و تهدید، دموکراتیک جلوه داده شده و دیکتاتور مآب ها، دموکرات به حساب آیند، قبیح و فاقد مشروعیت است. دیگر زمان آن گذشته است که عده ای خود، دموکراسی و آزادی را تعریف کنند، خود معیار آن باشند و در حالی که خود، اول ناقض آن هستند، در موضع قاضی و مجری نیز قرار گیرند و با دولتهای متکی بر مردمسالاری واقعی و حقیقی مبارزه کنند. گسترش آزادی های جهانی و بیداری ملت ها دیگر اجازه این مشرب ناصواب را نمی دهد و به همین دلایل است که اغلب ملت ها و از جمله مردم امریکا در انتظار تغییرات گسترده، عمیق و واقعی هستند و از شعار تغییر استقبال کردند و می کنند.
چه کسی تصور می کند ادامه اعمال سیاست های غیر انسانی در فلسطین امکانپذیر باشد؟
این که ملتی را بر خلاف همه معیارهای انسانی با زور سلاح و با تبلیغات فریبنده بیش از 60 سال از خانه خود برانند، با روش های ضدبشری و موشک و حتی تسلیحات ممنوعه بر او بتازند و در مقابل، حق دفاع مشروع را نیز از او سلب کنند و عجیب تر آن که در برابر نگاه بهت زده جهانیان، متجاوزان و اشغالگران را "صلح طلب" و "صاحب حق" و مردم تحت ستم را "تروریست" بنامند.
چگونه ممکن است جنایات عده ای اشغالگر علیه کودکان و زنان بی دفاع و تخریب خانه ها و مزارع و مدارس و بیمارستانها مورد حمایت کامل و بی قید و شرط برخی دولت ها قرار گیرد و مردان و زنان مظلوم به جرم دفاع از خانه و وطن خود تحت سنگین ترین محاصره ها و تحریم های غذایی و آب و دارو و مورد نسل کشی قرار گیرند. حتی از بازسازی اماکن آنان که در تهاجم وحشیانه 22 روزه صهیونیست ها تخریب شده است، آن هم در آستانه زمستان، جلوگیری شود و هم زمان متجاوزان و حامیان آنان شعار دفاع از حقوق بشر سر دهند و دیگران را به این بهانه تحت فشار قرار دهند. دیگر قابل قبول نیست که یک اقلیت محض با یک شبکه پیچیده و طراحی غیر انسانی، بر اقتصاد و سیاست و فرهنگِ بخش های مهمی از جهان حاکم شود، برده داری نوین راه اندازی کند و تمام حیثیت ملتها حتی ملتهای اروپا و امریکا را قربانی مطامع نژادپرستانه خود کند.
پذیرفتنی نیست که عده ای از چند هزار کیلومتر دورتر در منطقه خاورمیانه دخالت نظامی کنند و کشتار، جنگ، ترور، تهدید و تجاوز را به همراه بیاورند اما حساسیت ملتهای منطقه به سرنوشت و امنیت ملی خود و فریاد اعتراض آنان به بی عدالتی ها و تجاوزها و حمایت آنان از هموطنان و همکیشان مظلومشان را ضدیت با صلح و دخالت در امور دیگران بنامند.
وضع عراق و افغانستان را ببینید. دیگر نمی شود با شعار مبارزه با تروریسم و مواد مخدر، سرزمینی تحت سلطه نظامی قرار گیرد ولی تولید مواد مخدر و دامنه تروریسم چند برابر شود و هزاران نفر از مردم بیگناه کشته و زخمی و آواره شوند، تاسیسات زیربنایی نابود گردد، امنیت منطقه ای تحت مخاطره قرار گیرد و عاملان اصلی این فجایع دائما دیگران را متهم کنند. نمی شود شعار دوستی و همراهی با ملتها سر داد و هم زمان پایگاههای نظامی را در مناطق جهان از جمله آمریکای لاتین توسعه داد. این وضعیت قابل ادامه نیست. دیگر نمی توان سیاست های توسعه طلبانه و ضد انسانی را با منطق نظامیگری به پیش برد، منطق زور و تهدید عواقب وخیم تری به دنبال دارد و بر مشکلات موجود به شدت می افزاید.
غیر قابل قبول است که هزینه نظامی برخی از دولتها چند برابر هزینه نظامی کل دولتهای جهان باشد، سالانه صدها میلیارد دلار سلاح صادر کنند، سلاح شیمیایی، بیولوژیکی و اتمی انبار کنند، در نقاط مختلف دنیا پایگاه نظامی و نیروی نظامی داشته باشند و در همین حال دیگران را متهم به نظامیگری کنند و با سوء استفاده از امکانات جهانی و با شعار دروغین مقابله با گسترش تسلیحات، مانع از پیشرفت علمی سایر ملتها شوند.
قابل قبول نیست که سازمان ملل و شورای امنیت که باید نماینده همه ملتها و دولت ها باشند و تصمیمگیری در آنها بر اساس مردمی ترین و دموکراتیک ترین شیوه ها باشد، تحت سلطه چند دولت و در خدمت منافع و خواست آنها باشد. اصولاً در دنیایی که اندیشه و فرهنگ و افکار عمومی عامل تعیین کننده است، ادامه این وضع، ناممکن و تحول اساسی یک ضرورت غیرقابل اجتناب است. ما خواهان برپایی یک نظام نوین در جهان هستیم.
رییس جمهوری فرانسه در گفت و گوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی این کشور ادعا کرد که ایران از سال 2005 تاکنون به بازرسان تأسیسات هسته ای اجازه بازرسی از تسلیحاتش را نداده است .
به گزارش ایرنا، نیکلا سارکوزی ضمن اعتراف به حق ایران در داشتن فناوری هسته ای مسالمت آمیز ، درباره دلیل نپذیرفتن این حق گفت: از آنجا که ایران کشور قدرتمند و بزرگی است بنابراین نمی توان پذیرفت که این کشور به سلاح هسته ای دست یابد.
وی مدعی شد که ایران از سال 2005 تاکنون مانع بازرسی تاسیسات هسته ای این کشور از سوی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی شده است. ما باید ایران گفت وگو کنیم ولی وقتی مذاکره نتیجه ندهد تحریم باید صورت گیرد.
این در حالی است که در این سالها محمد البرادعی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی 20 بار برصلح آمیز انژری هسته ای ایران تأکید کرده و از همکاری ایران در بازرسی از تأسیسات هسته ای این کشور با آژانس تقدیر کرده است ضمن اینکه این تعداد بازرسی، بیشترین بازرسی از تسلیحات هسته ای یک کشور بوده است در حالی که برخی از رژیم ها و کشورها حتی یکبار هم این اجازه را به آژانس انرژی اتمی نداده اند.
ششمین اجلاس خبرگان در تهران امروز در حالی گشایش یافت که خبرنگاران تنها در زمان سخنرانی هاشمی رفسنجانی اجازه حضور در اجلاس را یافتند و برای پوشش نطق سایر ناطقان مجبور شدند از خبر ارسالی سانسور شده در رسانههای خود استفاده کنند.
در این زمینه یک منبع آگاه به خبرنگار ما گفت: آیتالله علمالهدی و آیتالله خزعلی در نطقهای خود انتقاداتی را متوجه هاشمی رفسنجانی و رفتار وی بهویژه در دوره انتخابات و پس از آن مطرح کردهاند اما نه تنها اثری از این انتقادها در خبر ارسال شده به رسانهها وجود ندارد، بلکه مفهوم آن نیز دچار تحریف شده است.
در بخشی از خبر ارسالی آمده است: «حجت الاسلام و المسلمین علم الهدی سومین ناطق قبل از دستور بود که با شرح حال تحلیلی حوادث زمان حکومت علی(ع) و مکرهای معاویه برای فریب مردم و رویگردانی از امام بر حق و ترویج آن تفکر تا زمان حکومت نامشروع یزید و قیام امام حسین (ع) گفت: شاید سکوت برخی از بزرگان اسلام در اشاعه تفکرات غلط بین مردم بی تاثیر نباشد.
وی با بیان ویژگی های آیت الله خامنه ای در رهبری 20 ساله نظام و همچنین سوابق هاشمی رفسنجانی گفت: جامعه اسلامی ما خاطرات مجاهدت ها و همبستگی های این دو یار امام را فراموش نمی کند.»
این منبع آگاه ادامه داد: آیتالله علمالهدی در ادامه نطق خود با اشاره به سابقه هاشمی رفسنجانی در جریان مبارزات انقلاب و پس از انقلاب و همچنین حضور وی در جمع اولین بیعت کنندگان با رهبر انقلاب در سال1368، سکوت وی در قبال هتاکیهای بی?سابقه اخیر علیه رهبری انقلاب را رفتاری متناقض با پیشگامی بیست سال پیش او در بیعت با رهبر انقلاب دانسته و خطاب به وی گفت: «چرا پس از بیست سال، در برابر این هتاکی?های بی?سابقه? و آتش فتنه?ای که از خیمه برخی اطرافیان شما به پا شده است، ساکت نشسته?اید؟»
این منبع آگاه همچنین افزود: آیتالله خزعلی نیز در نطق خود با انتقاد از هاشمی و برخی اعضاء خانواده وی، خواستار برخورد با عوامل اصلی اغتشاشات شد که هیچ اشارهای در خبر ارسالی به رسانهها به این فرازهای مهم اظهارات آیتالله خزعلی نشده است.